Roulette System

Roulette system låter spelaren få ut mesta möjliga av att spela roulette. Tusentals system har utvecklats sedan 1700-talet och framåt i hopp om att slå oddsen. En del av systemen har blivit vida kända, inte minst tack vare att spelare “nått framgång” tack vare dem. Men om det beror just systemen eller bara tur, det vet ingen.

Tjej som vinner på roulette

Tur är det avgörande tricket i roulette. Men även om roulette är ett rent turspel finns det många som har kämpat med att “hitta vägar” för att försöka slå oddsen. Även om det inte finns något system i nuläget som är empiriskt bevisat effektivt, beskriver vid nedan några av de som fått störst genomslag.

Martingale-systemet

Det här är ett av de första systemen, vilket också många system idag bygger på. Här dubbleras insatsen varje gång det blir förlust. Men för den som har otur, blir insatsen snabbt gigantisk. Därför har många spelare och matematiker utvecklat mer “plånboksvänliga” alternativ, även om de alla kräver en del insatser.

Roulette-system med Fibonacci

Vid Fibonacci-systemet avgörs vilken satsning som skall göras via en talserie som ser ut som följer: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 etc.

Den matematiskt lagde läsaren inser snabbt att varje tal i serien är summan av de två förra talen. 1+1= 2, 1+2=3, 2+3=5, etc.

Första satsningen är talet 1, vilket kan representera en i förhand given summa, t ex 100 kr. Vid förlust satsas det tal som anges till höger om den förra insatsen. Vid vinst satsas det tal till vänster om den förra insatsen. Om en spelare vinner två gånger i rad har systemet gått i vinst. Då är det bara att börja om från början igen. Problemet är bara att det kan bli bra mycket pengar involverade om det blir förlust på förlust. 34 gånger första insatsen är insatsen uppe i 3,400 kr.

Dalemberts pyramid

Dalembert var en matematiker som inte tyckte om att ta risker eller att göra det krångligt för sig. Hans system bygger på att det finns en utgångssumma för insatsen som sedan ökas med ett steg vid vinst, och ökas ett steg vid förlust. Om en person satsar 10 kr på ett spel och vinner satsar han 9 kr nästa gång. Men om han förlorar satsar han istället 11 kr. Så där kan det fortsätta i evigheter och statistiskt sett borde personen gå med vinst, även om det aldrig är säkert. Dalemberts system passar bäst vid satsningar på 50/50-spel, som rött alternativ svart, högt eller lågt tal.

Oscar Grind

Oscar Grind, själv känd storspelare, och vann tack vare det system som fick hans namn och en stor dos tur. Oscars system byggde på att man spelar med samma insats igen vid en förlust. Vid vinst ska insatsen höjas en enhet. Om det är så att spelaren får ett överskott från grundinsatsen vid vinsten så säkras vinsten upp så att det blir minst plus en enhet oavsett utfall i nästa spel.

Roulette system med proportionerna 1-3-2-6

Spelets namn avslöjar hur mycket insatserna ska vara i följd om det blir vinst. Först satsas till exempel 10 kr. Sedan satsas 30, sedan 20 och till sist 60 kr. När en förlust sker börjar systemet om. Förlust redan vid andra spelet ger förlust. Det blir vinst om spelaren vinner tredje omgången. För att lyckas i 1-3-2-6-spelet krävs att ett antal omgångar spelas.