4 faktorer avgör var kulan stannar

Roulette är genialisk i all sin enkelhet. Ett bord, ett hjul och en kula. Det är inte heller särskilt många faktorer som avgör i vilken ränna kulan så småningom kommer stanna i (om man bortser från gravitation, luftmotstånd, resistens och andra fysiska faktorer och naturlagar). Här identifierar vi de 4 faktorer som påverkar utgången i ett Roulette-spel:

  1. Varifrån kulan släpps
  2. Hastigheten på hur snabbt hjulet snurrar när kulan släpps
  3. Hastigheten som croupiern skjuter iväg kulan
  4. Hjulets uppbyggnad och kondition (ett bra kullagar gör att bordet kan snurra en längre tid än ett bord i sämre kondition)

Men trots att det inte är mer än en handfull funktioner som påverkar ett Roulettespel så är det näst intill omöjligt att beräkna var kulan kommer att stanna. Inte ens den kraftfullaste dator kan med säkerhet räkna ut i vilket fack kulan kommer stanna i, så tro inte att du med själv kan avgöra eller använda ett system som bygger på att man ska göra en speciell satsning beroende på när croupiern släpper kulan eller liknande. Det är helt enkelt omöjligt att beräkna alla studsar, vinklar och hastigheter. Så det enda du kan förlita dig på är alltså turen. Lycka till!